Sneeuwpret

Sneeuwpret

De meeste honden vinden het zalig om in de sneeuw te ravotten.
Hierbij toch een paar aandachtspuntjes zodat je hondje zich ten volle kan uitleven:

De  voetzooltjes van je hond insmeren met vaseline.
Honden kunnen last krijgen van het strooizout.. Om dat te voorkomen kun je, voordat je naar buiten gaat met je hond, de poten insmeren met vaseline. Na een wandeling doe je er goed aan de poten schoon te maken met lauw water.
Bovendien kan je best de haartjes tussen kussentjes wegknippen. Tussen de voetzolen, aan de achterkant van de poten en onder de buik hebben sommige hondenrassen lange haren. Er kunnen zich sneeuwklompjes gaan vasthechten aan de lange vacht en dit voelt erg ongemakkelijk aan. Het bemoeilijkt vooral het lopen als er sneeuw- en ijsklompjes onder de voetzolen vastkleven. Knip daarom overtollige haartjes weg. Mochten er toch nog klompjes sneeuw aan de vacht vast kleven, knijp ze dan stuk of ontdooi ze in je handen. Probeer ze nooit los te trekken!

Zorg ervoor dat je hond niet kletsnat wordt.
Een natte hond heeft eerder kans om onderkoeld te raken. Voorkom dus gesmolten sneeuw of water in de vacht en haal je hondje tijdig terug binnen.

Laat je hond niet op het ijs
IJs is uiteraard erg glad, waardoor je hond kan uitglijden. Hij kan zijn gewrichten, botten of spieren blesseren. Daarnaast loop je het gevaar dat je hond door het ijs zakt.

Hou je hond warm.
Zorg ervoor dat je hond warm blijft, zie erop toe dat je hond in beweging blijft, dan blijft hij warm. Voor honden met een korte vacht en/of kale buik kun je best een hondenjas aanschaffen.

Veel plezier !

Leave a Reply

Your email address will not be published.